Ervaar de Javaanse kookcultuur en het maken van Indonesische gerechten in Yogyakarta. Perfect als educatieve sessie voor jou of je groep, maar toch gemakkelijk en leuk. Een deskundige inheemse Javaanse kok zal je helpen de cultuur en ingrediënten te leren kennen en hoe je authentieke Javaanse en enkele populaire Indonesische gerechten kunt bereiden.
Om te beginnen haalt onze chauffeur je op van je accommodatie om naar de kookleslocatie te gaan, daarna gaan we samen met onze mentorkok in de buurt naar een lokale markt en selecteren we de meest verse ingrediënten voor je maaltijd. De begeleidende kok begeleidt je van het ene kraampje naar het andere om de ingrediënten te vinden die je nodig hebt voor de kookles. De chef-kok zal je helpen om de beste lokale kruiden, specerijen, verse vis, vlees, groenten en fruit te vinden en te selecteren om je Javaanse kookexperiment compleet te maken. Je zult ontdekken welke lokale ingrediënten je gemakkelijk in het buitenland kunt vinden, vooral in een Aziatische supermarkt. Later gebruik je dan de ingrediënten die je op de ochtendmarkt hebt gekocht.
Na je rondleiding over de markt kom je terug naar je kookles en begin je met het bereiden van je gerecht. De les vindt plaats in het Javaanse huis in het dorp met Javaanse buurt vibes. Communiceer met je collega-koks en ontdek handige technieken terwijl je verschillende gerechten bereidt. Ga daarna ontspannen zitten voor een maaltijd en proef de heerlijke smaken van je creaties.
Na afloop brengt onze chauffeur je terug naar je hotel of accommodatie.