Wijn en olijfolie zijn de essentie en de twee koningen van de Toscaanse eet- en wijncultuur. Er bestaat geen Toscaans recept zonder olijfolie bij de bereiding en zonder een specifieke wijn erbij. Met deze fijne dinerervaring ontdek je alle geheimen van de productie van wijn en olijfolie tijdens een bezoek aan en diner in een boetiekwijnmakerij in de Chianti wijnstreek.
Met een ritje van 25 minuten brengt een comfortabel busje je naar de groene en prachtige glooiende heuvels van de Chianti wijnstreek, op het Toscaanse platteland. Prachtige landschappen van wijngaarden en olijfbomen omringen je, terwijl je de wijnmakerij op de top van een heuvel bereikt. Eenmaal daar heet een wijnexpert je welkom en neemt je mee voor een bezoek aan de oude kelder, die vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt voor de wijnproductie. De sommelier legt je de verfijnde technieken van het wijnmaken uit en leert je de verschillende geuren en smaken van elke wijn te onderscheiden.
Een speciale wijnmaakervaring, leuk en leerzaam voor iedereen, laat je begrijpen hoe verschillende soorten pure wijnen (van Sangiovese, Canaiolo druiven enz.) worden gemengd om de uiteindelijke complexe wijnen te verkrijgen, elk met een eigenaardig boeket van geuren en smaken. Na de demonstratie word jij de enoloog en maak je je eigen persoonlijke wijnblend. Een ongelofelijke hands-on activiteit die je verandert in een echte wijnmaker! Daarna krijg je een diner geserveerd, terwijl je de basis leert van het combineren van verschillende wijnen met specifieke gerechten. Je zult genieten van 4 verschillende wijnen, waaronder Chianti en Supertuscan -van het landgoed-. Plus een zoete typische dessertwijn. Je proeft ook de beste olijfolie van de regio met typisch ongezouten Toscaans brood. Het gastronomische menu kan veranderen afhankelijk van het seizoen, maar een voorbeeld kan lokale charcuterie zijn (vleeswaren zoals typische prosciutto - Toscaanse ham - en salami) en een kaasselectie, gecombineerd met verschillende soorten jam en balsamicoazijn, een voorgerecht met pasta en een hoofdgerecht van een traditioneel vleesgerecht. Daarna wordt er een Toscaans dessert geserveerd met lokale zoete wijn. Vegetarische opties zijn ook beschikbaar (informeer ons van tevoren). De gezellige sfeer van dit Toscaanse diner laat je genieten van een ontspannen onderbreking van de chaos van de stad, terwijl je interessante feiten en geheimen leert over de Toscaanse eet- en wijncultuur en een aantal echte gastronomische producten proeft.