Bij aankomst word je ceremonieel gekleed in een chitenge (sarong), voordat je wordt verwelkomd door traditionele dansers en een minischmink. Dames krijgen stippen op hun wangen om de schoonheid van Afrikaanse vrouwen aan te geven, terwijl mannen strepen krijgen die de krijgshaftige uitstraling van Afrikaanse mannen definiëren. Daarna word je naar het hoofdverblijf geleid, waar je zintuigen worden gebombardeerd met de smaken, bezienswaardigheden en geluiden van Afrika. Tijdens het feest bestaat het entertainment uit mbira muziek, traditionele dansers, een plaatselijke volksverteller, een waarzegster, een haarvlechter, uitgebreide schminkers en souvenirverkopers.
Maar het hoogtepunt van de avond is de beroemde, interactieve drumshow die na het diner begint. Gasten krijgen elk een djembe-drum en krijgen de gelegenheid om deel te nemen aan de drumshow door een paar ritmes te leren. Na de drumshow word je uitgenodigd op de dansvloer om te grooven op het ritme van de Afrikaanse trommels. De avond wordt afgesloten met een groep a capella zangers die je aan tafel een serenade brengen met persoonlijke, zoete melodieën.
De maaltijd begint met een gedeeld voorgerecht, met specialiteiten om van te watertanden, zoals gepeperde impala van de spies, gerookte krokodillenstaart en beignets van maïsciabatta en “nyimo”. Ga dan naar het kampvuur voor de vers gemaakte soep van de dag van de chef, geserveerd met croutons en zelfgebakken brood. Er is ook een saladebar met verschillende aanbiedingen van lokale biologische producten, waaronder zoete aardappel, peulvruchten, noten en zaden, aangevuld met groenten, dressings en verschillende soorten brood.
Het hoofdgerecht bestaat uit een braaibuffet met varkensfilet, rundvlees, borewors, gemarineerde kip, gehaktballetjes van wild en een spies van de dag, geserveerd met pindakaasrijst of sadza (een dikke maïspap die het plaatselijke basisvoedsel is) en diverse sauzen. Je kunt je smaakpapillen ook verleiden met traditionele jagersstoofpotten of de vis, Zambezi brasem en kapenta (zoetwatersardine) proberen. Vegetarische gerechten zijn onder andere een groenten roerbakschotel, de dagelijkse pastaschotel van de chef, zelfgemaakt knoflookbrood en geroosterde aardappelwedges. Halal maaltijden zijn ook verkrijgbaar. Avonturiers willen misschien wel een plaatselijke delicatesse proberen, een gesauteerde mopane-worm, waarvoor je een certificaat ontvangt als bewijs.