Begin aan een prachtige reis naar het platteland van Noord-Italië en ontdek het beste eten en de beste wijn die de regio te bieden heeft, geserveerd in een van de meest weelderige Renaissance-omgevingen. In een van de meest vooraanstaande villa's van Verona, omringd door de wijngaarden van Valpolicella, proeft u niet alleen de gastronomische geneugten van deze Italiaanse topkeuken, u krijgt ook de kans om ze te koken. Bekijk de oude, goed gevulde kelders en proef Amarone, de rijke, droge rode wijn gemaakt van gedeeltelijk gedroogde druiven.
Begin met een rondleiding door de beste Valpolicella-wijnkelder voordat je naar de Amarone-wijngaarden gaat, eigendom van een van de meest gerenommeerde wijnmakers in Italië en gelegen in de prachtige glooiende heuvels rond Verona. Hier leer je alles over de kenmerken van de verschillende druivenrassen en de wijnbouw achter Valpolicella wijn. Ga dan verder naar een van de mooiste voorbeelden van renaissancegebouwen op slechts 30 minuten van Verona.
De villa staat bekend om zijn prachtige open haarden, met uit steen gehouwen recherché-wezens die zowel een wonder als een mysterie zijn om te aanschouwen. De architectuur van de villa is typerend voor het zestiende-eeuwse Italië, symmetrisch maar veelzijdig, en ontworpen om de Gouden Eeuw nieuw leven in te blazen. Terwijl u daar bent, leert u hoe u enkele van de gerechten kunt bereiden die traditioneel in deze regio worden geserveerd, terwijl de chef-kok van de villa u meeneemt door een kookles in de late ochtend met de titel “De parels van onze keuken: Pasta en Amarone.”
Leer de basisprincipes van het maken van verse pasta in al zijn verschillende vormen en ontdek de heerlijke sauzen en kruiden die er traditioneel bij horen. Je krijgt ook te zien hoe je gestoofd rundvlees maakt met Amarone en als klap op de vuurpijl laat de chef je kennismaken met sbrisolona, het verrukkelijke, kruimelige Italiaanse snoepje. De chef-koks van de villa zullen hun best doen om u te plezieren met een fijne, traditionele keuken aangevuld met de beste lokale wijnen.
Proef verschillende soorten Amarone en leer hem herkennen aan zijn licht kruidige bitterheid, die doet denken aan geroosterde amandelen. Geniet van de gastronomische lunch voor de monsterlijke open haarden in een van de spectaculaire zalen van de villa. Eet ten slotte uw maaltijd met een wandeling in het idyllische en betoverende landschap rondom de villa. Kijk uit over de wijngaarden die zich kilometers ver onder de Italiaanse zon uitstrekken, zoals ze dat al honderden jaren doen.