Geniet van een eet- en wijntour vanuit Port Douglas en proef enkele van de beste gerechten en wijnen die de Atherton Tablelands te bieden hebben. Laat je meenemen door verschillende contrasterende landschappen, van weelderige regenwouden tot prachtige okerkleurige savannevlakten.
De rijke vulkanische bodem stelt de boeren in staat om veel verschillende gewassen te verbouwen, van bananen, koffie, suikerriet, avocado's, mango's, macadamianoten, citrusvruchten en nog veel meer, waarover je meer te weten zult komen als je je een weg baant door de voedselkom van de regio.
Onze eerste stop 1 is Rainforestation Nature Park midden in het regenwoud van Kuranda, een plaatselijk familiebedrijf dat ons een exclusieve gelegenheid biedt om te ontbijten. Op het balkon van hun Tree House restaurant genieten we van een heerlijk ontbijt van Tropisch fruit (seizoensgebonden) en Wattle seed damper, een selectie tropische jam en lokale thee en koffie.
Proef na het ontbijt enkele unieke likeuren die ter plekke worden gemaakt in hun Mountain Groves Distillery
Stop 2 Ice Creamery voor een uitgebreid ontbijt
Onze tweede stop is bij een familiebedrijf in ijs in Emerald Creek. Geniet van een heerlijk kopje van hun zelfgemaakte ijs en sorbet.
Stop 3: De Humpy
De beste plek om naar toe te gaan voor vers geoogste Atherton Tablelands, rechtstreeks van de telers. Van groenten tot tropische vruchten en honderden verschillende soorten noten, gedroogd fruit, lokaal gemaakte jam en sauzen.
Proef wat seizoensfruit en veel verschillende smaken warme lokale pinda's en macadamianoten.
Stop 4: Gastronomische lunch in het Australische vogelbekdierpark
In het Australian Platypus Park leeft een bloeiende vogelbekkenpopulatie. Wandel naar beneden om ze te zien in hun prachtige omgeving en ga dan zitten om te genieten van gearomatiseerde handgemaakte gerookte producten, gecombineerd met een uniek mengsel van lokale Australische inheemse kruiden en specerijen.
Deze smakelijke traktaties worden allemaal in eigen huis gemaakt met alleen de meest verse kwaliteitsingrediënten en omvatten Krokodil, Rode Klauw (Yabby) en Kangoeroe met verse plaatselijke salades, aangevuld met een 'Tarzali Lakes' boetiekbier, Dragon Fruit cider of Lemon Myrtle thee. Geniet daarna van Tropische vruchtenwijn en likeurproeverij.
Stop 5: Gallo Dairyland
Een volledig operationele zuivelboerderij verspreid over 1000 hectare rijke rode vulkanische grond met een kaasfabriek voor fijnproevers. Proef hier een selectie van hun heerlijke kazen en zelfgemaakte bonbons terwijl je uitkijkt over het schilderachtige landschap.
Stop 6: Mt. Uncle Distilleerderij
Even verderop kom je aan bij de Australische distilleerder van het jaar 2017, Mount Uncle Distillery, de eerste distilleerderij van Noord-Queensland. Hier kun je enkele van hun bekroonde likeuren en sterke dranken proeven.
Stop 7: Platypus Hut - wijnen en bieren uit Queensland
Een uniek privé-eigendom van 160 hectare. Ga naar 'the Platypus Hut' waar je wat Queensland wijnen en bier kunt proeven. Ga dan naar beneden langs de Julatten-bergketen en laat je terugbrengen naar je accommodatie.