Breng een ontspannen dag door met het verkennen van de mossel- en oesterkwekerijen, zoutpannen en vele charmante cafés, met een lunch van verse mosselen, oesters en lokale wijn inbegrepen. Je chauffeur haalt je op bij je hotel en in een comfortabel voertuig met airconditioning rijd je naar Ston. Na ongeveer een uur en een kwartier rijden kom je aan in Hodilje, vanwaar je een kleine boot neemt die je naar een plaatselijke oester- en mosselkwekerij brengt om te zien hoe de plaatselijke boeren ze kweken. Uiteindelijk kom je aan op het eiland Ostrog, waar je gastheren je opwachten met verse oesters direct uit zee, klaar om geserveerd te worden. Ze zullen ook een traditioneel Kroatisch gerecht van mosselen bereiden, genaamd “Buzara”. Dit gastronomische genot wordt compleet gemaakt met binnenlandse Kroatische wijn.
Hierna ga je naar Ston en je chauffeur/gids neemt je mee naar de stad en onthult je wat lokale geschiedenis tijdens een wandeling van een half uur. Je zult ook zoutpannen bezoeken waar je de productie van zout kunt zien die al tweeduizend jaar niet is veranderd. Als je wilt, kun je een koffiepauze nemen in een van de cafés op het centrale plein of een duik nemen op het nabijgelegen zandstrand.
Op de terugweg naar Dubrovnik stop je bij Trsteno Arboretum en breng je daar ongeveer een uur door. Deze tuin staat vol exotische planten omdat de familie die de tuin in de 15e eeuw aanlegde alle scheepskapiteins vroeg om zaden mee te nemen van hun reizen over de hele wereld. De tuin werd ook gebruikt voor het opnemen van enkele scènes in de populaire serie Game of Thrones. Voordat je terugkeert naar Dubrovnik kun je je opfrissen aan het strand bij de pier in Trsteno.