Begin je ervaring in het Holografisch theater waar verschillende geesten uit de wereld van de chocolade tot leven komen en het hele verhaal van chocolade vanaf het begin der tijden vertellen. Ontdek hoe cacao Hispaniola bereikte en naar de rest van de wereld reisde. Vervolgens ga je verder naar de Cacaoplantage, waar je wat cacaovruchten kunt proeven en je je in een echt bos waant. Ga naar de Fermentatieruimte waar de gids je alle processen van fermentatie en drogen laat zien en het belang ervan voor het maken van kwaliteitschocolade.
Daarna ga je naar de Sensory Room en word je uitgedaagd je 5 zintuigen te gebruiken voor elk van de ingrediënten waaruit geweldige chocolade bestaat. Als je goed raadt, krijg je de kans om verschillende chocoladepercentages van KahKow Organic Chocolate te proeven. Eindig de rondleiding in de glazen box op de Spaanse Patio waar de rondleider uitlegt hoe alle machines in de fabriek werken om het eindproduct te maken.
Upgrade je ervaring door een optionele workshop aan het eind van je tour toe te voegen. In de zeepworkshop leer je hoe je je eigen zeep maakt met een formule van cacaoboter, gemaakt door de arbeiders van La Esmeralda. Voeg een speciaal tintje toe met het aroma van je voorkeur. Je kunt ook kiezen voor de Chocolade Workshop en je eigen chocoladereep maken.