Ervaar de lokale smaken en een uur levada tijdens een Cider proeverij in het dorp Camacha! De tocht combineert een fantastische boswandeling, cider proeven en lunchen in een van de weinige boomgaarden in Camacha.
Je begint de tour met een fantastische wandeling van een uur langs de betoverende “levadas”, irrigatiekanalen die honderden jaren geleden zijn aangelegd. De wandeling alleen al is een belevenis op zich en je kunt genieten van een aangename wandeling in het bos en door het dorp waar appels worden geteeld. Comfortabele schoenen en een trui zijn gewenst.
Camacha Sideri “Quinta da moscadinha” produceert een van de beste ciders op Madeira. Je leert meer over hoe traditionele cider wordt gemaakt en je krijgt 3 proeverijen, gevolgd door de heerlijkste lunch geserveerd in het restaurant van het landgoed.
De boerderij is in 2020 begonnen met de productie van cider, maar produceert al heel lang smakelijk appelsap. Omringd door fruitdistillaten in Franse en Amerikaanse eiken vaten kun je genieten van het proeven van verschillende ciders gemaakt van de beste appels geteeld door de plaatselijke bevolking.
Blijkbaar wordt er op Madeira al meer dan 500 jaar cider geproduceerd. De sap- en ciderproducent heeft een aantal prijzen gewonnen, zowel nationaal als internationaal, omdat tot nu toe nog nooit iemand op Madeira cider van deze kwaliteit heeft geproduceerd.
Onze gediplomeerde gids beantwoordt je vragen over de productie, smaak of geschiedenis van de unieke cide