Ik organiseer deze Griekse smaaktour met Kretenzische producten. Focussen op de grote voordelen van de specerijen en hoogwaardige materialen waar de meeste bezoekers niet de kans voor krijgen om over te leren. De Griekse keuken biedt een ongelooflijk rijk en gevarieerd aanbod aan voedingsmiddelen en dranken die het hoogtepunt zijn van letterlijk duizenden jaren leven, koken en eten. Hoewel elke Griekse maaltijd vers en uitnodigend is, is het ook een reis terug door de geschiedenis van Griekenland. De namen van voedingsmiddelen, bereidingswijzen en basisingrediënten zijn in de loop der tijd weinig veranderd. Brood, olijven (en olijfolie) en wijn vormden eeuwenlang het drieluik van het Griekse dieet, net als nu.
Je zult genieten van eten en de verscheidenheid aan Griekse ongrijpbare smaken uitproberen. Vegetarische, veganistische, mediterrane keuken is hier. Verschillende Griekse borden, 'mezedes' en desserts aan het eind. Alles wat je nodig hebt voor een complete vakantie is hier aanwezig.
Je zult gegrepen worden door de plek, misschien omdat je denkt dat de tijd heeft stilgestaan of omdat we je verwelkomen met een shot Tsikoudia met Kretenzische beschuit en verse tomaat.
Griekse en Kretenzische gerechten, Stoofschotels, Ladera, Mageirefta, Fava, Taramosalata, Fasolakia, Gevulde paprika's, tomaten, courgettes en Aubergines.
De oude Grieken begrepen dat een goede gezondheid te maken had met de fysieke en sociale omgeving en met menselijk gedrag. Zij definieerden gezondheid als een toestand van dynamisch evenwicht tussen de interne en externe omgeving. Daarnaast hielden ze rekening met de fysieke en sociale determinanten van gezondheid, stelden ze individuen en gemeenschappen mondiger door middel van nieuwe democratische en participatieve instellingen en legden ze de nadruk op gezondheidseducatie en de ontwikkeling van vaardigheden.