Ontsnap aan het ontbijt van het hotel om de echte smaken van Cambodja te proeven. Bezoek een paar van de beste ontbijtplekjes in Phnom Penh om te proeven wat de lokale bevolking 's ochtends graag eet. Vervoer wordt verzorgd door lokale tuk tuk tussen elke bestemming, afgesloten met een wandeling over de plaatselijke markt om wat heerlijke zoetigheden en desserts uit te zoeken. Je gids laat je kennismaken met markthandelaren en je kunt foto's maken van de kleurrijke etalages.
De gasten kiezen voor deze ervaring omdat ze de geschiedenis van de gerechten te horen krijgen, waardoor ze een beter inzicht krijgen in de Cambodjaanse keuken dan wanneer ze deze etablissementen alleen bezoeken.
Stop 1. Bye Such Chrok Pork & Rice is een familiebedrijf dat traditionele Khmer ontbijtgerechten aanbiedt. We klappen een plastic stoel open en eten vers gegrild varkensvlees en rijst met een stevige kom soep en huisgemaakte komkommer- en radijspickles op de stoep.
Stop 2. De tweede ervaring is een bezoek aan de lokale markt waar we verse noedels zullen eten die BANH SUNG (Authentieke Verse Noedels) worden genoemd. Hier wordt verteld hoe de noedels worden gemaakt en hoe Vietnam deze keuken heeft beïnvloed op de Cambodjanen.
Stop 3. Gebakken bieslookcake. Een van de Chinese invloeden is dat het populair is onder de lokale bevolking. Een gebakken bieslookcake met een dikke gouden korst.
Stop 4. Het vierde deel van de voedseltour wordt (HOT STONE) Dit is de laatste proeverij, de traditionele hot stone waar rundvlees wordt geserveerd gemarineerd in Khmer-kruiden geserveerd met rijst of brood. De gasten krijgen uitleg over de geschiedenis van dit gerecht.
Stop 5. gekozen inheemse desserts en de lokale markt in Cambodja.