Bekijk meer dan 1.000 chocolade-gerelateerde voorwerpen in het Chocolademuseum Parijs (Le Musee Gourmand du Chocolat), en verwen je passie voor alles wat met de cacaoboon te maken heeft. De zelfgeleide rondleiding omvat live demonstraties en - belangrijker nog - proeverijen. Er zijn kinderactiviteiten voorzien om de kleintjes tevreden te houden, waaronder een schattenjacht.
Verken de tentoonstellingen en demonstraties van het museum die 850 vierkante meter in beslag nemen en de 4000-jarige geschiedenis van de cacaoboon in al zijn vormen vertellen, te beginnen bij de Olmeken, Maya's en Azteken. Leer over de belangrijke rol die cacao speelde in oude culturen, waaronder hoe cacao werd gebruikt in mystieke rituelen.
Ga verder naar de jaren 1500, toen de Azteekse keizer Montezuma cacao in Europa introduceerde. Christoffel Columbus was de eerste Europeaan die het drankje tchocoatl proefde, maar hij vond het niet lekker en besteedde dus weinig aandacht aan chocolade. Gelukkig was hij niet de laatste Europeaan die het probeerde.
Wees getuige van de transformatie van de chocoladehandel naarmate het proces van chocolade maken in de moderne tijd gestroomlijnder werd. Bekijk virtuele demonstraties om het geheim te ontdekken achter de glanzende buitenkant die chocolade lekkernijen zo aantrekkelijk maakt, en proef enkele van de chocoladeproducten die ter plaatse worden gemaakt.
Geniet van de melkachtige zachtheid van Costa Ricaanse chocolade, de heerlijke fruitigheid van Peruaanse chocolade, de zoete aroma's van cacaobonen uit Vanuatu, en nog veel meer. Voel je niet te schuldig als je je overgeeft; je zult leren dat chocolade veel gezondheidsvoordelen heeft. Snuffel daarna in de museumwinkel naar boeken, souvenirs en chocoladeproducten.