Bezoek met een professionele gids 3 verschillende soorten wijnmakerijen in de Penedés regio die het allerbeste van de Catalaanse cava (mousserende wijn) laten zien. Leer de traditionele en moderne methoden voor het produceren van wijn en cava, ontdek de verschillende variëteiten en proef de smaak ervan.
Nadat je je gids hebt ontmoet op de aangewezen plek, begin je de tour bij een van de beroemdste, en in feite de allereerste cava-producent in de regio - het familiewijnhuis van Codorniu. De reputatie van deze eeuwenoude wijnmaker, zowel in Spanje als over de hele wereld, laat de kwaliteit van hun wijn zien. Leer alles over het maken van cava en sta zelfs in de ruimte diep onder de grond waar 150 jaar geleden de allereerste fles cava werd gemaakt. Aan het einde van het bezoek krijg je een aantal van hun meest karakteristieke wijnen te proeven.
Reis vanaf hier terug naar het verleden en een tijd waarin elke stap, elk detail met de hand werd gedaan. Bij dit wijnhuis zijn kwaliteit en het grootste respect voor traditie het belangrijkst. Het resultaat is een prachtig gerijpte cava die door kenners wordt beschouwd als een van de beste mousserende wijnen van Spanje. Ze zijn er trots op dat ze het echte ambachtelijke proces levend houden en het gebruik van machines bij hun wijnbereiding beperken.
Bezoek voor de lunch het plaatselijke dorp waar je een aantal lunchopties kunt kiezen. Vraag je gids om advies over de beste plekken om te eten en spreek weer met hem af als je honger is gestild.
Hoewel Penedés het meest bekend is om zijn cava, zijn er ook verschillende ongelooflijke wijnmakerijen. Stop 's middags bij een biologische wijnmakerij, gespecialiseerd in witte en rode wijn. Tijdens deze laatste stop van de dag proef je verschillende wijnen, waaronder rode, witte, rosé en natuurlijk cava.