Breng een ochtend met ons door en maak kennis met onze authentieke lokale levensstijl. Je zult genieten van de sensaties van idyllische omgevingen - voorbij het massatoerisme en de geënsceneerde toeristische ruimte!
Er wordt gezegd dat Grieken in landelijke gebieden langer leven dankzij dagelijkse lichamelijke activiteiten, het consumeren van veel olijfolie in combinatie met vers, onbewerkt voedsel en een langzaam leven met weinig stress. Onze tour begint met een rit door het binnenland van Naxos, naar het ongerepte -off the beaten path- kleine dorpje Kaloxylos waar de tijd stilstaat… Onderweg, terwijl we door de oudste olijfgaard van het eiland rijden met meer dan 800 jaar oude olijfbomen, praten we over eten en de smaken van Naxos. Bij aankomst volgen we pittoreske steegjes die naar een 100 jaar oude olijfpersfabriek leiden. Kom in contact met onze eeuwenoude lokale traditie, proef lokale olijfproducten en leer meer over technieken om olijven te persen. Daarna kun je, net als de Grieken, lekker buiten zitten voor een glas lokale wijn en meer lokaal “van boer tot bord” fingerfood, waaronder onze beroemde Naxiaanse kaas. Vervolg met een wandeling door het dorp naar de olijfgaardvelden en wandel door een rustige natuurlijke omgeving waar we alles bespreken over de historische aanwezigheid van olijfbomen op het eiland en de huidige oogsttechnieken. Leer meer over ons “vloeibare goud” en de voedingsvoordelen ervan. Onze natuurwandeling leidt ons naar het dorpje Chalki, de schilderachtige oude hoofdstad van Naxos, waar we genieten van een onvergetelijke mediterrane gastronomische ervaring met traditionele gerechten, meer lokale wijn en zelfgemaakt dessert. Sluit onze verkwikkende ochtend af met een bezoek aan de meer dan 120 jaar oude likeurstokerij en proef onze lokale digestieve drank!