Ontdek de rijkdom en inventiviteit van de Griekse keuken!
Je bezoekt het historische centrum van een van de mooiste kuststeden van de Peloponnesos: Kalamata, in de regio Messinia.
De plaats staat bekend om zijn voortreffelijke olijfolie en zijn wereldberoemde zwarte Kalamata olijven. De stad heeft echter nog veel meer te bieden en deze tour helpt je de verborgen juweeltjes te ontdekken.
Bezoek lokale familie-eet- en gebakwinkels, leer oude verhalen en voel de authenticiteit van de plaatselijke bevolking.
Stop 1: Bezoek aan een traditionele werkplaats en proeven van lokale zelfgemaakte producten
Vaak vind je de lekkerste lokale producten op de meest onwaarschijnlijke plekken van een stad die je bezoekt, waar je nooit zou denken om te kijken. Samen ontdekken we een traditionele Workshop, letterlijk verborgen in de kleine steegjes van de stad.
De plaatselijke vrouwen die in de werkplaats werken, laten zien hoe je een van de oudste delicatessen van Messinia en Mani maakt met de eenvoudigste ingrediënten, meel en olijfolie.
En terwijl je geniet van dit hoofdbestanddeel van de Spartaanse krijgers en je zoete trek op de gezondste manier bevredigt, leer je ook over de lange geschiedenis en de onlosmakelijke band met de lokale traditie.
Stop 2: Proeverij van Lepelzoetigheden, Korinthische Rozijnen en Gezonde Lokale Delicatessen
Als je de winkel binnenkomt, zweeft de geur van de heerlijke kruiden en specerijen door de lucht die je meeneemt naar de top van de Taygetos, de plaatselijke berg. Je proeft zelfgemaakte glyka tou koutaliou (lepelsnoepjes), zwarte Korinthische rozijnen en andere producten van het Messiniaanse en Griekse land en ontdekt hun voedingswaarde en hun belang in een goed uitgebalanceerd dieet.
Stop3: Griekse koffie proeven bij de plaatselijke koffiemolen
Het is tijd voor je ochtendkoffie! En wat is er lekkerder dan een hete traditionele Griekse koffie bereid door Giorgos, die de geheimen van de juiste bereiding zal onthullen. Je komt alles te weten over de oorsprong van deze koffiesoort, hoe hij aan zijn naam komt en hoe hij onderdeel is geworden van de Griekse traditie en het Griekse temperament.
Stop 4: Proeven van lokale hapjes in een traditionele Griekse koffieshop-Cum-Ouzo Tavern
Midden in het hart van de stad, in de schaduw van een eeuwenoude plataan, wachten smaakvolle Messinese hapjes - mezedes op je om ontdekt te worden.
Stop 5: Bezoek aan een Olijfoliewinkel & korte Olijfolieproeverij
Je komt alles te weten over de Koroneiki-variëteit en haar unieke eigenschappen, en proeft verschillende kwaliteitsolijfolies.
Stop 6: Bezoek aan een winkel met lokale wijnen & korte wijnproeverij
Ontdek alle lokale variëteiten, waaronder Fokiano, Roditis, Malaguzia en Moschofilero, en hoe deze worden gecombineerd met buitenlandse variëteiten om uitstekende witte, rosé en rode wijnen te produceren door middel van een korte wijnproeverij samen met Giannis!
Stop 7: Lichte lunch met mediterrane of Messijnse gerechten en lokale wijnen
Een lichte maar vullende lunch zal je gastronomische ervaring afsluiten en je zintuigen verwennen, in een van de gezelligste Coffee Shop-Cum-Ouzo Taverns in het hart van de stad.