Haal het meeste uit een privé wijntour met een SUV door buiten de gebaande paden routes te volgen door de wijnmakerijen en wijngaarden van het “Peza” gebied in Heraklion. Leer meer over de cultuur, geschiedenis en mythologie van Kreta en geniet van de unieke gastronomie van het eiland.
De tour begint met een bezoek aan een biologische wijnmakerij waar je de wijnmaker ontmoet, een rondleiding krijgt in zijn kelder en bruncht. Geniet van een proeverij van 5 biologische wijnen in combinatie met eersteklas lokale kazen, zelfgemaakte marmelades, croutons, fruit en extra vierge olijfolie. Aan het eind proef je een gebottelde, biologische “raki”, een verfijnde versie van de plaatselijke grappa.
De volgende stop is een bezoek aan een middeleeuwse wijnpers op de top van een heuvel vlakbij het dorp Alagni. Bewonder de schoonheid en rust van het uitzicht van het binnenland van Heraklion naar de Kretenzische zee terwijl je geniet van de intense aroma's van de beroemde wilde kruiden van het eiland. Daar laat je gids je de sporen zien van de oude, traditionele wijnbereidingsmethoden en de verbanden met de moderne vinificatie.
Na een rondleiding door de wijngaarden van de tweede wijnmakerij die door een familie wordt gerund, kun je genieten van een proeverij van 5 wijnen gemaakt van inheemse druivensoorten, vergezeld van lokale hapjes. Je sommelier staat voor je klaar om je te helpen de aroma's, structuur en dichtheid van verschillende soorten wijnen te herkennen.
De lunch bestaat uit een 4 gangen wijn-spijs combinatie die je direct naast de wijnranken nuttigt. Verwen jezelf met de unieke aroma's en smaken van Kretenzische groenten, wilde groenten, kaas en vlees, gekookt met kruiden en extra vergine olijfolie. Twee voorgerechten, een hoofdgerecht en een dessert worden gecombineerd met 4 heerlijke wijnen om een onvergetelijke ervaring voor je smaakpapillen te creëren.
- Het is aan te raden om de dag te beginnen met een heel licht ontbijt.