Wat je gaat doen
Je gastheer zal kookkunsten uit zijn jeugd met je delen. In onze kookles krijgen gasten de kans om enkele traditionele Maltese recepten te ontdekken en te maken. Dit is een praktische activiteit waarbij gasten hun handen uit de mouwen steken en meedoen aan de bereiding van echte zelfgemaakte gerechten.
De kookles omvat ook een bezoek aan het centrale plein waar vroeger het meeste voedsel werd gekocht. We kopen verse producten die we nodig hebben voor onze kookles. Dit kan een bezoek aan een kaasboer, visboer en slager inhouden.
We zijn van plan om onze eigen hartige snacks te maken, zoals Pastizzi, een Gozitaanse Ftira, en traditionele nougat.
Na het koken genieten we van de vruchten van onze inspanningen als lunch met wat water en een glas wijn of bier.
Gasten krijgen een kopie van alle recepten en een souvenir mee naar huis.
Andere dingen om op te merken:
Het is belangrijk om ons op de hoogte te stellen van eventuele voedselallergieën en/of intoleranties.
We kunnen de kookles aanpassen als we van tevoren worden ingelicht.
De kookles wordt gegeven in onze open keuken boven Maldonado Bistro.
De open keuken is volledig voorzien van airconditioning. Er zijn ook zitplaatsen beschikbaar.
-
Bericht van je gastheer:
Als oprichter en eigenaar van Maldonado Bistro in Gozo heb ik het voortdurend tot mijn persoonlijke missie gemaakt om eten te gebruiken als middel om ervaringen te creëren. Ik ben altijd gefascineerd geweest door de nieuwsgierigheid van mensen naar eten en de relatie tussen eten en cultuur. Dit is hoe je een bestemming echt ervaart en de gewenste ontdekking doet. In 2017 heb ik een nieuwe open keuken boven Maldonado Bistro opgezet om meer persoonlijke ervaringen te creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, over eten en cultuur kunnen praten en een beter beeld kunnen krijgen van de eetscene op Gozo. Ik presenteer mijn ervaring als restauranteigenaar, buurtbewoner, fijnproever en vriend.
Ik ben zelf dol op reizen. Er is geen betere manier om verschillende plaatsen en culturen te ervaren dan door eten en drinken. Als inwoner van Gozo en al lange tijd woonachtig op Gozo, probeer ik mijn steentje bij te dragen door mijn eigen kijk op ons lokale eten en wijn te geven.