Je zult de ervaring hebben om met je eigen handen een authentieke Fuerteventura-kaas te maken van het melken.
Je zult weten hoe hij is, hoe hij leeft, hoe hij zich voedt,… de Majorera-geit: de beste geit ter wereld voor het woestijnklimaat en de echte hoofdrolspeler in deze ervaring.
Bij aankomst op onze boerderij wordt u ontvangen met een kopje koffie terwijl wij u de beleving uitleggen, deze zal ongeveer 2,5 uur duren. Op dat moment voorzien we je van het nodige materiaal (werkhoezen, maillots, handschoenen,…) om toegang te krijgen tot de stallen en de melkstal. Eenmaal hier gaan we verder met het aanleren van de melktechnieken zowel handmatig als met de melkmachine, zodat u het zelf kunt doen. Ook tijdens het melken geven we je alle nodige informatie over onze grootste schat: de Majorera-geit (voeding, morfologie, verzorging,…).
Midden in het werk geven we je een Authentiek Fuerteventura-ontbijt, dat bestaat uit een bakje vers gemolken geitenmelk met Gofio. Zodra we een partij geiten (ongeveer 40 geiten) hebben gemolken, gaan we naar de hokken om ze te voeren. Onze gastlandbouwers zullen het werk in de kraal uitvoeren (zakken met voer legen in de troggen, kruiwagen met luzerne,…).
Als dit klaar is, zorgen we opnieuw voor nieuw werkmateriaal (wissel van handschoenen, mutsen, schorten,…) dit keer om naar de Elaboration Room te gaan, waar onze bezoekers alle basisinformatie krijgen die nodig is om van melk kaas te maken.
Elke bezoeker maakt individueel zijn eigen kaas. Op deze plek vind je ook meer info over de verschillende majorero kazen die er bestaan, verschillen in formaten wat betreft de rijpingstijd, … en nog veel meer. Als u klaar bent met het maken van de kaas, laten we deze in de “pers” om stevigheid te krijgen en gaan we naar onze patio met planten, waar u een uitgebreid ontbijt krijgt met verse kaassandwich, kaasplankje, vergezeld van Canarische mojo's en jam, plus water en andere consumpties naar keuze (Koffie, Thee, Tenerife Wijn, Bier, Frisdranken, …).
Als je klaar bent met ontbijten en uitgerust bent van de ervaring, ga je terug naar de Elaboration-kamer en haal je je eigen kaas uit de pers, verpak je het vacuüm en label je het zelf, waarmee je de ervaring beëindigt.