Deze 1-daagse tour neemt je mee op ontdekkingstocht door Canavese, het grensgebied aan de voet van de Alpen van de regio Piemonte, een natuurlijke poort tussen het Italiaanse schiereiland en Europa. Deze regio was een kruispunt voor legers, kooplieden en pelgrims die de routes van de Via Salaria en de Via Francigena door de vallei van de Mont Blanc en de Graie Alpen volgden en Turijn bereikten, de hoofdstad van de Savoie en de eerste Italiaanse hoofdstad.
Dit land van meren, heuvels, bossen en kastelen wordt beschermd door de Serra Morenica, een van de grootste morenische heuvels ter wereld. Hier genieten de wijngaarden van de zoetheid van het microklimaat en produceren uitstekende wijnen, waaronder de Carema Nebbiolo en de Caluso Erbaluce.
De Canavese keuken heeft uitgesproken smaken, waaronder vleeswaren en alpenweidekaas, “Capònet” rolletjes van savooiekool met vlees, gevulde uien met amaretto, “Ajucche” wilde kruidensoep geserveerd met brood, en “Bagna Caòda”; de bekende ansjovissaus geserveerd als dip voor crudités. Dit alles is slechts een voorproefje van wat je te wachten staat tijdens deze rondreis.
Gedetailleerd reisschema:
Middag:
Rondleiding in een van de kastelen van de Canavese regio. Afhankelijk van de seizoenbeschikbaarheid en de voorkeuren van de klanten zijn de opties het Castello di Agliè of het Castello di Masino. Geniet daarna van een lunch in een plaatselijk restaurant met een vast menu en wijn inbegrepen.
Middag:
Rondleiding door de stad Ivrea gevolgd door een wijnproeverij in een plaatselijke wijnmakerij.