Doe mee met Nicole aan deze praktijkgerichte kookles en ontdek de vele gezichten van curry terwijl ze een maaltijd bereidt die een beetje van de oude stijlen combineert met wat nieuwere westerse smaken. Nicole leert je hoe je kip met kerrie maakt (en tofu voor vegetariërs), hoe je het ongezuurde platte brood roti maakt, en alle bijgerechten en nagerechten. Geniet daarna van een driegangenlunch met alle recepten van de les.
Als de lunch klaar is, geniet je van het driegangenfeest van smaak, zittend op een veranda met een prachtig uitzicht op de Caribische Zee.
Nicole geeft haar lessen op een heel informele manier waarbij ze de geschiedenis van het eten uitlegt en verhalen vertelt over het leven in West-Indië. Er wordt aangenomen dat curry met Indiaanse contractarbeiders naar het Caribisch gebied kwam nadat de slavernij was afgeschaft. De invloed van kerrie op de Caribische keuken is enorm. Elk eiland heeft zijn eigen speciale kruidenmengsel voor een heerlijke stoofpot. Er zijn veel discussies gevoerd in keukens over welk eiland de beste curry heeft… Maar iedereen is het erover eens dat curry en roti een van die troostmaaltijden is waar mensen naar hunkeren nadat ze een tijdje van het eiland zijn weggeweest.
- Vegetarische opties beschikbaar.
Een typisch menu bestaat uit:
Cocktails: lokaal sap, water uit de reservoirs van het huis en Nicole's ouderwetse rum punch
Voorgerecht: kokoschips, bakbananenchips en/of cassavechips
Hoofdgerecht: Abby's West-Indiase kip kerrie, dhal puri roti
Bijgerechten: geroosterde pompoen, spinazie gekookt in kokosmelk
Nagerecht: individuele kokosnoot custard taartjes