De chauffeur komt je ophalen bij je hotel en rijdt je in ongeveer 1,5 uur naar het Sichuan cuisine museum. Bezoek de tentoonstellingshal van het museum en het Garden Style museum, leer meer over de ontwikkeling van de Sichuan keuken door meer dan 6000 culturele relikwieën te waarderen.
Chef-kok uniform aan, kookt drie Sichuan gerechten (1). Panda gestoomde knoedel. 2.Kung Pao kip. 3.Mapo Tofu). De ervaring uit de eerste hand van Chuancai's snijvaardigheden, controle over de warmte, het kookproces met enkele geheime tips voor de presentatie. Met een genot voor de zintuigen van zicht, geur, smaak en tastzin kun je naar de essentiële kenmerken van Chuancai grijpen, namelijk 'honderden gerechten hebben honderden smaken', 'het mengen van vijf basissmaken op verschillende manieren kan myriaden van smaken creëren'. Onze nationale topkok, gespecialiseerd in Chuancais, zal je kookkunsten persoonlijk uitproberen en becommentariëren, waarna je het officiële certificaat van 'Meester in Chuancais' krijgt.
Geniet van zelf gekookte gerechten. Geniet van de heerlijke gerechten die jullie zelf bereiden, geserveerd met gratis fruit, rode wijn, alcohol met een speciale farmacologische functie gebrouwen met traditionele Chinese kruiden, drank, fruit- en groentesap en bedekte thee, om er maar een paar te noemen. We geven ook het recept van de gerechten die je hebt gekookt en stellen het op prijs als gasten de feedbackformulieren invullen. Activiteit 9- 13:40pm(17:40pm) Eindigen met thee en vrije tijd, terugrijden naar Chengdu. Na al het harde werk en de opwinding ontspan je en ervaar je het leven van een 'Chengduer': Zittend in bamboestoelen en nippend aan thee uit een traditioneel Chinees theekopje in het theehuis, kun je wat snacks nemen zoals pinda's en zonnebloempitten of een paar rondjes Mahjong spelen, het favoriete tijdverdrijf hier, en dan teruggaan naar Chengdu.