Doe mee aan onze street food tour door Catania!
Een unieke ervaring die je onderdompelt in de plaatselijke cultuur en geschiedenis van de stad. De lokale keuken wordt beïnvloed door twee fundamentele elementen: de prachtige zonovergoten Middellandse Zee die het Siciliaanse land verwarmt en de majestueuze Etna, de meest actieve vulkaan van Europa. De combinatie van deze twee factoren maakt het gastronomische aanbod van Catania ongelooflijk levendig.
De verkoop van afhaalmaaltijden in Catania komt voort uit de ontmoeting van de verschillende volkeren en culturen die in de loop der tijd in de stad hebben gewoond: Grieken, Latijnen, Spanjaarden, Joden en Arabieren om er maar een paar te noemen. Elk volk heeft zijn eigen gastronomische gebruiken geïntroduceerd in de Siciliaanse traditie en heeft zo bijgedragen aan het ontstaan van de heerlijke, knapperige en levendige gerechten van vandaag, die vaak in het zicht worden bereid door de vaardige handen van lokale experts.
Met onze Catania street food tour kun je het beste van het Siciliaanse street food proeven, wandelend door de lawaaierige en kleurrijke straten van het historische centrum, begeleid door een lokale gastronomische expert. Bij ons krijg je de kans om te proeven:
Arancini: De wereldberoemde Arancini bestaan uit een bolletje rijst gevuld met verschillende ingrediënten (vlees, gekookte ham, spinazie, pistachenoten, aubergines en meer) en vervolgens gebakken volgens de traditie.
Siciliaanse Caponata: Dit is een mengsel van gebakken groenten (meestal aubergines), op smaak gebracht met tomatensaus, selderij, ui, olijven, kappertjes, suiker en azijn. Er zijn talloze variaties van, want ze komt overal in de Middellandse Zee voor. Caponata wordt tegenwoordig meestal gebruikt als bijgerecht of hors d'oeuvre, maar sinds de 18e eeuw is het een hoofdgerecht.
Hoorntje met gebakken vis: Een heerlijke puntzak gevuld met verschillende soorten gebakken vis, die die dag gevangen is!
Catanese cipollina: Een Siciliaans rustiek gebakje van bladerdeeg, gevuld met gebakken uien, gekookte ham en draderige kaas. Een klassiek stuk Catanese rotisserie, waar je vanaf de eerste hap van zult houden. Een knapperig, schilferig omhulsel met daarin een warme, draderige, zoete vulling.
Cartocciata: Uit Catania is een gevuld, geurig en smaakvol rustiek gebakje. Het is een Siciliaanse specialiteit van de rotisserie en lijkt op een kleine gebakken calzone, waarvan het verschilt door het hogere en zachtere deeg.
Siciliaanse Cannoli: De wafel, traditioneel gevormd rond een hete metalen staaf, is gevuld met een zoete en romige bereiding van ricotta kaas, gekonfijt fruit, knapperige pistachenoten of pure chocolade chips. Een explosie van smaak en kleur! Je kunt het recept hier vinden.
Siciliaanse Granita: Perfect om te ontspannen en af te koelen op warme zomermiddagen. Het wordt geserveerd in een glas en is ideaal om een rijke maaltijd mee af te sluiten. Vers fruit, suiker en ijs zijn de benodigde ingrediënten - eenvoudig, maar ongelooflijk lekker!