Cagliari, in het zuiden van Sardinië, de prachtige hoofdstad van dit eiland. Hier kun je het eeuwenoude recept van de heerlijke culurgiones pasta ontdekken.
Onder leiding van de getalenteerde Damiano en zijn zus leer je een recept dat al generaties lang wordt doorgegeven en dat Damiano van jongs af aan van zijn oma heeft geleerd. Je krijgt een zogenaamde “scivedda” (bak) en er wordt uitgelegd hoe je de pasta moet bereiden. Daarna bereid je de vulling voor en proef je alle ingrediënten. Het deeg (eerder tot rust gebracht) wordt dan verwerkt en het typische sluiten van de culurgiones “a spighedda” (in de vorm van een oor) begint.
Na het afsluiten van alle culurgiones gaat iedereen aan tafel zitten om te genieten van de hapjes met een glas wijn, terwijl het water wordt gekookt voor de grote maaltijd. Deze maaltijd zal zeker in de smaak vallen!
Het recept voor culurgiones komt van Damiano's oma, die thuis af en toe culurgiones bereidt met de hele familie op zondag of tijdens feestdagen. Het originele culurgiones recept komt uit de provincie Ogliastra (zuidoosten van Sardinië) waar elke provincie zijn eigen typische recept heeft. Tijdens dit lab leer je het culurgiones recept uit de stad Jerzu.
De klas wordt gegeven door Damiano en zijn zus. In het uiterste geval van ongemakken op het laatste moment, zullen zij worden vervangen door gekwalificeerd personeel dat eerder aan deze cursus heeft deelgenomen.