In zijn gloriedagen stond Boekarest bekend als Klein Parijs. Het heeft de lichten, de architectuur, de mode maar vooral de SWEETS om het te bewijzen. In Frankrijk opgeleide patissiers brachten het ambacht en talent terug en brachten de aristocratie van Turkish Delights naar French Eclairs. Tijdens deze 3 uur durende ervaring gaan we door de eeuwen van zoetigheden en gebak, maar komen we ook meer te weten over de 500-jarige geschiedenis van de stad. Boekarest combineert Franse, Oosterse en Balkaninvloeden en is de stad van contrasten.
De rondleiding begint voor het Roemeens Atheneum, waar je onder het genot van een eclair hoort hoe Roemenië ooit een welvarende monarchie was. Vanaf daar gaat de tour verder naar het Plein van de Revolutie waar we meer te weten komen over het leven in de communistische tijd, de revolutie van 1989 en ook een voorproefje krijgen door middel van een beroemde Roemeense chocoladereep.
Na het bewonderen van de prachtige gebouwen in Franse stijl in de Overwinningsstraat en het ontdekken waarom Boekarest ooit bekend stond als Klein Parijs, is er tijd om na te denken in de oudste nog bestaande banketbakkerij van de stad en een voorproefje te nemen van het verleden.
De laatste akte brengt je naar de Oude Stad, waar je zult zien hoe een mix van legendes uit de middeleeuwen samen met gewoonten en invloeden uit rijken van alle tijden samenkomen om de Roemeense cultuur zoals we die nu kennen te vormen en daarmee is er geen andere manier om de tour af te sluiten dan met het beroemdste Roemeense dessert - Papanasi.