Onze pintxo-ontdekkingservaring begint met een briefing in onze winkel @TourneBilbao. We willen dat je het belang van eten begrijpt in hoe we met elkaar omgaan en de speciale kleine trucjes om het te doen als een plaatselijke bewoner. De Ribera-markt, de grootste overdekte voedselmarkt van Europa en waar bazen met Michelin-sterren en gewone burgers het beste eten inslaan dat de stad te bieden heeft
Dan is het tijd om de oude stad en haar verborgen geheimen in te duiken, dus onze eerste stop zou een van de klassieke bars zijn waar de “txikiteros”, de lokale wijndrinkers, liedjes zingen terwijl ze drinken. Als we geluk hebben, kunnen we met hen een wijntje en een klassiek aperitief delen, waarbij we de tradities en symbolen van Baskenland bespreken. Vervolgens gaan we naar het emblematische Plaza Nueva om 2 pintxos te proeven en meer te leren over de lokale Baskische wijn: Txakoli in een van de lokale bars.
Nadat we de oude stad hebben bezocht, steken we de rivier over om de Ensanche in te gaan, het economische centrum van de stad. We bezoeken een zeer historische bar en krijgen de kans om Rioja-wijnen te proeven, evenals pintxos die de meest geavanceerde keuken mengen met de meest traditionele smaken van lokale producten.
Je tour eindigt hier, waar je niet alleen wordt overladen met heerlijke pintxos, maar ook een nieuw inzicht krijgt in de lokale cultuur en tradities. En het allerbelangrijkste: u zult zich een authentiek Bilbaíno voelen.