Je ervaring begint om 8:00 uur wanneer je je gids ontmoet bij de MRT Huaykwang Exit 3.
Eerste bezoek aan het Ganesha heiligdom, een heilig iets van de mensen in de gemeenschap. Naast Huai Khwang Market (ongeveer 400 meter van Ganesha Shrine) een van de versmarkten in dit gebied. Je kunt winkelen voor alle producten die je in je kookles zult gebruiken, vooral groenten, kruiden en fruit, en je zult er zeker veel soorten zien die je nog nooit eerder hebt gezien.
Aftermarket gaat verder met lokaal vervoer naar de les, je zult
Leren over verschillende exotische Thaise ingrediënten, zoals groenten, rijst, kruiden en specerijen, en over het zelf bereiden van kokosmelk en currypasta. Besteed twee uur aan het maken van vier heerlijke gerechten en proef ze allemaal afzonderlijk terwijl ze nog warm en vers zijn.
Neem na de les alle recepten mee naar huis, zodat je de gastronomische ervaring in de toekomst opnieuw kunt beleven.
Veganistische en vegetarische opties
Wat je zult koken
Maandag
Varkensvlees Panang Curry
Roergebakken ochtendglorie met rood vuur
Gepocheerde eieren
Roergebakken varkensvlees met gele currypasta.
Gekookte snacks (Khanom Tom)
Dinsdag
Thaise kip kokossoep (Tom Kha Gai)
Roergebakken tofu met taugé
Gefrituurd Varkensvlees met Kruiden
Gebakken rijst met varkensvlees
Gestoomde Pandan Laagjestaart
Woensdag
Hete en zure soep met garnalen en gemengde groenten.
Roergebakken kip met basilicum
Speciale Thaise omelet
Gebakken noedel Thai-stijl
Gestoomde kokosmelk (Kanom Tuay)
donderdag
Roergebakken varkensgehakt met bamboescheuten
Varkensgehakt met tofu heldere soep
Gefrituurde Varkensbuik met Kruiden
Gebakken Chinese noedels
Gestoomde bananencake
Vrijdag
Kip Groene Curry
Roergebakken boerenkool met knapperig varkensvlees.
Gebakken varkensgehakt met knoflookpeper
Roergebakken rijstnoedels met sojasaus en varkensvlees
Zachte Mung-Bean Crêpe
zaterdag
Papaja salade (Som tum)
Salade van pittig varkensgehakt
Hete en pittige soep met varkensribbetjes
Gebakken kip met Thaise kruiden
Banaan in kokosmelk
zondag
Pittige Kippensoep (Tom Yum Gai)
Roergebakken napakool met varkensgehakt
Roergebakken varkensvlees met rode currypasta en basilicumblaadjes
Roergebakken rijstnoedels met kip
Gepocheerde pompoen in kokosmelk
Schema
Ochtendklas
8:00 uur: Afspraak bij de MRT Huay Kwang Exit 3, dan de plaatselijke markt verkennen en terug naar de kookschool.
9:00 uur: Kennismaking met groenten, rijst en kruiden. Maak kokosmelk en kleefrijst en maak de currypasta helemaal zelf.
10:00 uur: Sessie 1 (soep/frituur)
10:30 uur: Sessie 2 (salade)
11:00 uur: Sessie 3 (kerrie)
11:30 uur: Sessie 4 (dessert) en geniet van je gerecht
12:00 uur: Geniet van je gerecht voor het einde van de kookles.
13.00 uur. Transfer terug naar het eerste ontmoetingspunt MRT Huaykwang Exit 3.
Einde van de tour