Het Pulmuone Kimchi-museum is gewijd aan Korea's favoriete gerecht, kimchi. De gefermenteerde groenteschotel neemt al eeuwenlang een centrale plaats in de Koreaanse keuken in. Er is ongelofelijk veel over te leren. Het gerecht bestaat in honderden verschillende vormen en staat bijna dagelijks bij de plaatselijke bevolking op het menu. Het museum zelf werd in 1986 opgericht en trekt nu meer dan 100.000 bezoekers per jaar.
Begin je bezoek met meer informatie over de achtergrond van kimchi. Een collectie van oude boeken, schilderijen, gerei, potten en modellen zet de oorsprong van dit gerecht in de schijnwerpers en ook waarom het zo populair is geworden. De opstellingen verklaren hoe kimchi varieert naargelang de streek waarin het wordt klaargemaakt, de ingrediënten die worden gebruikt en wat voor seizoen het is.
Je komt ook te weten hoe kimchi wordt klaargemaakt en in welke recepten het lekker is. Als je een lekkerbek bent, hou je dan klaar om een paar van de recepten te noteren zodat je die later kan uitproberen. Je kan ook altijd van tevoren bellen en een plaats reserveren voor een kookcursus. Die zijn betalend en worden regelmatig gegeven.
Het museum vertelt je aan de hand van een microscoop ook alles over de heilzame effecten van kimchi op het spijsverteringsstelsel. Aan het einde van het museum zijn er ruimtes waar je kan proeven van de verschillende soorten kimchi. In de gegevenskamer kan je kimchi, en Koreaans eten in het algemeen, ook bestuderen. Een goed gevulde cadeauwinkel rondt alles af. Het Pulmuone Kimchi-museum is gesloten op maandag en op nationale feestdagen. De toegangsprijs is laag en alle informatie is in het Engels vertaald. Het museum is klein en een uur is ruim voldoende om alles te bezichtigen. Neem de metro naar Samseong of Cheongdam om het te bereiken.